Poliţiştii băcăuani sunt prezenţi în stradă în permanenţă, atât în mediul urban, cât şi rural, unde continuă activitățile destinate menținerii unui climat optim de ordine şi siguranță publică, dar şi pe cele specifice impuse pe timpul stării de urgenţă, cu privire la interdicțiile impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor stabilite pentru persoanele juridice, din punct de vedere al activităţilor comerciale.

Astfel, ieri, 21 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au acţionat pe raza de competenţă, împreună cu poliţişti locali, fiind instituite 5 filtre în care au fost verificate 59 de autovehicule şi legitimate 98 de persoane.

Pentru încălcările legii, poliţiştii au aplicat 43 de sancţiuni contravenţionale din care 18 amenzi pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, în valoare de 88.000 de lei, 13 sancţiuni contravenţionale pentru abateri rutiere, în valoare de 11.310 lei şi 12 conform legii 61/ 1991 în cuantum de 9.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere, 2 certificate de înmatriculare şi 2 plăcuţe de înmatriculare.

La aceeaşi dată, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Buhoci au desfăşurate activităţi specifice pe raza comunelor arondate, fiind verificate 21 de autovehicule şi legitimate 36 de persoane. Totodată, au fost verificate 20 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.640 de lei, din care 7 pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare. (sursa: IPJ Bacău)