Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, 22 aprilie, că după data de 15 mai restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască, relatează digi24.ro.

Klaus Iohannis a apărut la declarațiile de presă de astăzi purtând o mască de protecție. “Dragi români, așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun (n.r. – cu mască)”, a anunțat președintele României.

“Am decis astăzi că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măștile în spațiile publice închise și în transportul în comun. Vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul.

O a două măsură pe care am decis-o: după data de 15 mai vom renunța la restrângerile care privesc persoanele. Deci nu vom prelungi restricțiile de deplasare individuală. Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să declarăm unde și de ce mergem.

Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția populației, multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări, vor rămâne și alte interdicții în vigoare (…)

O activitate importantă este cea școlară. Voi avea o întâlnirea cu ministrul Educației pentru a elabora un plan pentru revenirea elevilor la școală. Un plan este necesar și pentru revenirea activității economice.

Să nu ne imaginăm că vom reveni la normal în 15 mai.

Pas cu pas, după un calendar care ține și de evoluția cazurilor, vom încerca să intrăm într-o nouă normalitate. Pe măsură ce interdicțiile vor fi luate înapoi, răspunderea fiecăruia va deveni mai mare”, a anunțat președintele, potrivit digi24.ro.