Poliția Municipiului Onești a recepționat, zilele trecute, prima autospecială vopsită în culorile verde-albastru în cadrul procesului de redefinire a Poliției Naționale, o reformă menită să înlăture definitiv confuziile și disputele din stradă între polițiștii naționali și cei de la Poliția Locală.

15 autospeciale Dacia Logan vopsite în noua schemă de culori verde-albastru ce va înlocui culorile clasice alb-tricolor cu care eram obișnuiți au intrat de curând în dotarea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău, una dintre ele fiind repartizată Poliției Municipiului Onești.

Noua schemă de culori pentru automobile de poliție este inspirată de culorile folosite de Poliția din Germania sau țările nordice. Şi calitatea este însă una mult mai bună. Noul colant albastru cu galben poate fi vizibil până la 500 de metri, nu 200-300 de metri cum era până acum. O alta diferenţă față de vechile autospeciale: cele noi nu mai au indicativ, ci doar sigla Poliţiei Române.

Etapizat, toate autospecialele din dotarea Poliției Române vor fi recolantate.

Procesul de reformă a Poliției Române nu are o dată finală și mai cuprinde înlocuirea uniformelor, dotarea polițiștilor cu armament nou de ultimă generație (celebrele pistoale Carpați vor dispărea), cu bastoane cu șocuri electrice dar și cu căști cu vizetă pentru a-i proteja în această perioadă de pandemie.