Mai mulţi medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău au prelevat plămânii, rinichii, corneea și condilii femurali stâng și drept de la un pacient în vârstă de 46 de ani, aflat în moarte cerebrală şi a cărui familie şi-a dat acordul pentru această operaţie, a anunţat dr. Bianca Purcărin, care a condus echipa de transplant.

Intervenția a început în noaptea de sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 03.30, și s-a încheiat duminică, 29 noiembrie, la ora 11.00.

“În calitate de coordonator al echipei de transplant de la SJU Bacău mulțumesc familiei care şi-a dat acordul pentru prelevarea organelor şi, totodată, colegilor mei pentru mobilizarea lor exemplară.

Organele au fost deja preluate de echipe medicale special deplasate la Bacău – ele vor fi transplantate unor pacienți care vor avea şansa la o nouă viață – rinichii şi corneea la Iaşi iar condilii femurali la Bucureşti.

În conformitate cu uzanțele europene în ceea ce priveşte identificarea pacienților compatibili din listele de aşteptare, plămânii prelevați la Bacău vor ajunge la un spital din Viena, unde vor fi transplantați unui pacient compatibil internat acolo.

Viețile omeneşti sunt neprețuite şi ne încearcă un sentiment de mulțumire sufletească pentru că, prin eforturile echipei de transplant de la SJU Bacău, alți semeni ai noştri vor fi salvați şi se vor întoarce, sănătoşi, în familiile lor”, a precizat dr. Bianca Purcărin. (foto: facebook.com/Bianca Purcărin)