O veste bună pentru sănătatea băcăuană: echipamentele medicale cumpărate cu fonduri europene pentru dotarea Ambulatoriului au început să sosească la SJU Bacău, a anunțat președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea.

Computerul tomograf, piesa de rezistență, în valoare de peste 500.000 euro, urmează să fie amplasat în sectorul radiologie din cadrul Ambulatoriului, după obținerea tuturor avizelor specifice (inclusiv CNCAN).

Urmează să mai ajungă la Bacău, pe lângă alte echipamente achiziționate prin acest proiect, şi un mamograf în valoare de 500.000 euro, precum şi un aparat de radiologie cu două posturi, în valoare de 300.000 euro.

Alte 5 ventilatoare ATI, cumpărate de spital, cu finanțare de aprox. 250.000 euro asigurată de Consiliul Județean, au fost instalate în sectorul ATI-Covid, la etajul 5 al pavilionului “Spital Municipal”, servind combaterii pandemiei. Investițiile de la SJU Bacău continuă în ritm susținut, pentru că – aşa cum am promis – facem din sănătate o prioritate!

“Sunt convins că alături de viitorii colegi din Parlamentul României – Bianca Purcărin, Ana Cătăuță şi Lucian Bogdănel – vom promova proiecte utile sănătății băcăuane, transformând SJU Bacău într-un pol medical în regiune”, a menționat președintele CJ Bacău, Valentin Ivancea. (foto: facebook.com/Valentin Ivancea)