Lucrările derulate la proiectul de regularizare a albiei râului Trotuș și afluenților, realizat de Apele Române sunt în plină desfășurare.

Printr-un efort susținut al constructorului, dar și printr-o colaborare eficientă cu autoritățile locale, s-au realizat, până în prezent, aproximativ 2300 metri de lucrări de apărare maluri, 1600 metri lucrări de recalibrare a cursurilor de apă și 9 praguri pentru perioadele în care există riscul de scăderii exagerate a nivelului apei, pe fondul unei perioade secetoase prelungite.

Președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea: „Alături de primarul comunei Asău- Emilian Budacă, directorul general ABA Siret Bacău- Relu Adam, consilierul județean Vasile Budacă și constructor, am parcurs porțiunea din satele Ciobănuș & Fundu Străjii, pe care se execută intervenții, de-a lungul pârâului Ciobănuș și a râului Trotuș.

Îndiguirile, realizate într-un procent de 90%, sunt construcții care au drept scop protejarea malului albiei râului împotriva acțiunii de erodare sau degradare, provocate de curentul de apă sau de creșterea debitelor în urma precipitațiilor abundente.

Finalizarea acestor lucrări va contribui semnificativ la creșterea gradului de siguranță al locuitorilor și gospodăriilor din zonă, în fața calamităților naturale care au făcut ravagii tot mai des, în ultimii ani, în România”. (foto: Facebook)