Compania aeriană Wizz Air a anunțat, miercuri, că anumite zboruri vor fi anulate din cauza unor verificări în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt&Whitney, notează stirileprotv.ro.

„Wizz Air anunță că, din cauza verificărilor în avans ale unor motoare GTF, solicitate de Pratt & Whitney, a fost nevoită să facă ajustări în cadrul rețelei sale, rezultând în anularea unor zboruri în anumite zile, între unele destinații.

Pasagerilor de pe zborurile afectate li se va oferi un program alternativ de zbor, opțiunea rambursării complete prin metoda inițială de plată sau rambursarea a 120% din tariful inițial achitat în credit de companie pentru rezervări viitoare.

În cazul în care o rezervare a fost efectuată printr-o agenție de turism, fie ea și online, compania aeriană le recomandă pasagerilor să contacteze agenția care deține rezervarea, pentru a face modificările necesare. Wizz Air recomandă, de asemenea, verificarea folder-ului de spam în privința e-mailurilor referitoare la posibilele modificări de program.

Wizz Air își cere scuze pentru neplăcerile cauzate de acest eveniment neplanificat, aflat în afara controlului nostru, însă siguranța și securitatea pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră”, au anunțat reprezentanții companiei.

Compania aeriană nu a vrut să precizeze zborurile care vor fi anulate din cauza acestor verificări, fiind posibil ca în perioada următoare ar putea exista un nou val de anulări.

Reprezentanţii companiei Wizz Air susţin că aceasta a fost nevoită să anuleze unele curse în urma unor „perturbări neprevăzute”, precum greve, condiţii meteo şi probleme în aprovizionarea cu piese, „dar niciodată până la nouă zboruri pe zi”.

Ei arată că au fost luate „măsuri substanţiale pentru a contracara aceste probleme”, care „au dus la operarea cu succes a 99,12% dintre zborurile din România în perioada ianuarie-iulie 2023, comparativ cu 98,73% în aceeaşi perioadă din 2022”.

„Wizz Air colaborează în mod activ cu autorităţile române. Wizz Air este dedicată menţinerii celui mai înalt nivel de satisfacţie a clienţilor. Ca urmare a unor perturbări neprevăzute, cauzate de factori care deseori sunt în afara controlului companiei aeriene, cum ar fi grevele controlorilor de trafic aerian şi personalului din aeroporturi, condiţiile meteorologice şi provocările din lanţul de aprovizionare cu piese, Wizz Air a fost nevoită să anuleze unele dintre zborurile sale, dar niciodată până la nouă zboruri pe zi, aşa cum a fost afirmat în mass-media”, afirmă reprezentanţii companiei aeriene. (foto: imagine ilustrativă)