Informațiile confuze care au circulat imediat după producerea teribilului accident de la Urziceni, de ieri, în urma căruia autoritățile au activat Planul roșu de intervenție, încep să se elucideze și scot la iveală o altă dimensiune a dramei, mai mare.

Numărul victimelor din județul Bacău care și-au pierdut viața în urma accidentului produs la ieșirea din municipiul Urziceni spre Buzău a crescut la 4, șoferul și trei pasageri ai Opelului înmatriculat în Bacău.

Cele patru victime sunt frații Alexandru (27 de ani), Paul (19 ani – elev la Liceul Tehnologic din Onești), din satul Tuta, comuna Târgu Trotuș, logodnica lui Alexandru, din comuna Cașin, în vârstă de 29 de ani, și o fată de 14 ani și jumătate, din Târgu Ocna.

Pentru că nu purtau centura în momentul producerii accidentului, Alexandru, Paul și fata din Târgu Ocna ar fi murit pe loc, susțin surse din anchetă, în timp ce tânăra din Cașin, care avea centura de siguranță, a suferit răni grave supraviețuind impactului, dar a pierdut lupta cu viața la spital, unde fusese transportată de urgență cu un elicopter SMURD.

Adrian Forcoș, primarul comunei Târgu Trotuș, de unde provin două dintre cele patru victime, a luat legătura cu familia îndoliată din satul Tuta, cu care se știe bine, imediat ce a aflat de tragedie, oferindu-și sprijinul.

Este o tragedie ce s-a întâmplat cu cei patru tineri, doi fiind de la noi din comună, mai precis din satul Tuta, unde locuiesc și eu. Un asemenea incident nu s-a mai petrecut niciodată în comunitatea noastră.

Îmi pare nespus de rău, nici nu-mi găsesc cuvintele pentru a-mi exprima regretul. Erau tineri, aveau viitorul în față, dar destinul lor a fost altul. Au lăsat în urma lor multă durere și suspine.

Am trecut pe la părinții lor și mi-am oferit ajutorul, în primul rând ca prieten și abia apoi în calitate de primar.

Condoleanțe și celorlalte familii, din Târgu Ocna și din Cașin.

Tuturor familiilor îndoliate le stau la dispoziție cu absolut tot ce pot face pentru ele, pentru a putea trece peste această imensă și apăsătoare greutate care căzut pe umerii lor într-o zi atât de mare.

Îmi pare nespus de rău. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, a spus primarul Forcoș.

Cei patru tineri au murit după ce șoferul a intrat cu mașina pe contrasens și s-a izbit frontal de o mașină care circula regulamentar din sens opus. (foto: libertatea.ro)