În weekendul trecut (21 – 22 decembre 2019), 11 familii din municipiul Bacău, comuna Pâncești, sat Soci, comuna Odobești, sat Tisa Silvestri, comuna Helegiu, sat Deleni și comuna Mărgineni, sat Podiș au fost vizitate de Moş Crăciun prin intermediul voluntarilor și al pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău.

Gestul făcut de salvatori nu este singular, ei desfăşurând astfel de activităţi şi în anii trecuţi, când, au înlesnit venirea lui Moş Crăciun în căminele unor familii cu posibilităţi materiale reduse.

În acest an, de cadourile oferite de voluntari și pompieri, se bucură 24 de copii cu vârste cuprinse între 1 an şi 15 ani, dar și patru bătrâni singuri.

Prin ajutorul acordat în astfel de cazuri, dorim să redăm lumina din ochii celor mai puţin binecuvântaţi de soartă, să îi facem să nu se simtă abandonaţi, dar şi să fim un exemplu pentru comunitate. Pentru că în noi stă puterea de a schimba ceva şi de a-i ajuta pe cei de lângă noi mai puţin norocoşi.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă povestea familiei din comuna Pâncești, sat Soci, compusă cei doi părinți și trei copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 9 ani, în a căror gospodărie a izbucnit un incendiu în noaptea zilei de 22 decembrie 2019, în urma căruia casa de locuit le-a fost afectată în totalitate.

Cadourile oferite prin contribuţia umanitară a voluntarilor și a cadrelor militare, au constat în alimente de bază, articole de îmbrăcăminte și nu în ultimul rând jucării. (sursa: IPJ Bacău)