Îmbrăcați în uniforme și cu ghiozdanele în spate, copiii oneștenilor s-au reîntors, de azi, la școală. Emoții au fost pentru toată lumea, pentru că fiecare copil din clasele primare a venit însoțit de părinți ori de bunici. Cei mai copleșiți de emoții au fost însă elevii de la clasele pregătitoare, care au lăsat în urmă grădinița și au intrat într-o nouă etapă din viața lor.

Trei micuți de la Școala Gimnazială “Ghiță Mocanu”, o fetiță și doi băieței, au dat festivitatea de deschidere pe o repriză zdravănă de joacă cu mașinuțele, pe care și le-au strecurat abil în ghiozdane, înainte să plece de acasă.

Piticii de la clasa pregătitoare au intrat în sălile de clasă puțin temători, însă curând au uitat de emoții și au început să se uite curioși în caietele frumos colorate de pe bănci.

Pentru elevii mai mari, prima zi de școală a fost marcată de bucuria întâlnirii cu colegii ori depănarea amintirilor din vacanță.

Prima zi de școală nu a fost așteptată doar de elevi și de profesori, ci și de florari.

Practică împământenită la români, absolut toți copiii din clasele primare au venit la festivitățile de deschidere a anului școlar cu un buchet de flori pentru “doamna”.

Probabil că nimeni nu-și poate închipui prima zi de școală fără clasicul buchet de flori, pregătit special pentru doamna învățătoare sau pentru doamna dirigintă!

De aceea, în prag de an școlar prețurile la flori sunt rapid ajustate în sus și nu e de mirare că și anul acesta florăriile din oraș, ca mai toate din țară de altfel, au înregistrat profituri semnificative.

Una peste alta, prima zi de școală este întotdeauna un eveniment fericit, chiar și pentru cei mai puțin silitori dintre elevi.

Redacția UNU PE TROTUȘ le urează tuturor elevilor un an școlar plin de succese!