Un bărbat de 31 de ani, din comuna Zemeş, de profesie agent de pază, a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea gazolină din domeniul petrolier Geamăna.

La data de 08 februarie a.c., în jurul orei 13.30, poliţişti de la Postul de Poliţie Zemeş, în timp ce executau activităţi pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din domeniul petrolier au depistat în flagrant un bărbat de 31 de ani, din localitate, care sustrăgea gazolină dintr-o conductă de transport produse petroliere, din zona Geamăna.

Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal a sustras cantitatea de 270 litri gazolină, pe care a depozitat-o în recipiente din plastic şi a încărcat-o în autoturismul personal.

De asemenea, poliţiştii au constatat că bărbatul a condus autoturismul cu care transporta produsul petrolier desi avea permisul de conducere anulat.

Întreaga cantitate de produs petrolier a fost ridicată şi predată reprezentanţilor părţii vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. Totodată bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propunere de arestare preventive.

Sursa: IPJ Bacău