Derby-ul dintre Viitorul Curița și Măgura Cașin, care s-a disputat în această dimineață pe stadionul comunal din Cașin, s-a terminat la egalitate, 2-2, echipa lui Costică Ene irosind astfel două puncte foarte importante în perspectiva play-off-ului.

Viitorul Curița este deja la a doua “ispravă” de acest fel, startul campionatului actual fiind parcă tras la indigo după cel din sezonul trecut. Stagiunea trecută, tot în etapa a 3-a, gruparea de lângă Onești pierdea fără drept de apel confruntarea din deplasare cu CSȘM Bacău (scor 1-4), eșec care avea să cântărească decisiv în bătălia pentru primul loc, câștigată în cele din urmă de defuncta Gauss.

De această dată, trupa lui Costică Ene a scăpat fără înfrângere, dar i-a trecut glonțul pe la ureche, gazdele derby-ului – Măgura Cașin – irosind o situație uriașă de gol în prelungirile jocului. Dar acest 2-2 cu care s-a încheiat derby-ul Cașinului tot un eșec reprezintă pentru Viitorul Curița, având în vedere investițiile pe care le face Mihai Fudulache și statutul de profesioniști pe care îl au unii dintre jucători, cu contracte ca la Liga 1.

Curița a condus cu 1-0 și 2-1, dar de fiecare dată s-a văzut egalată. Și mai dezamăgitor pentru “verzi” este că cel care le-a răpit bucuria unei noi victorii a fost Silviu Lupu, fostul golgeter al Viitorului.

Silviu Lupu a fost cel mai prolific marcator al Viitorului Curița în sezonul 2016-2017, în care echipa patronată de Mihai Fudulache a fost cel mai aproape să-și împlinească visul, promovarea în Liga a 3-a, disputând barajul cu Sănătatea Darabani.

În ceea ce privește jocul din această dimineață, acesta s-a desfășurat aproape numai într-o singură direcție, spre poarta gazdelor, doar că jucătorii Măgurei Cașin au răspuns cu o ambiție și o determinare fantastice, anulând așa-zisul plus de valoare al adversarilor. S-au apărat eroic tot meciul, iar din trei contraatacuri ca la care au marcat două goluri și au fost pe punctul de a înscrie chiar și golul trei.

“Este numai vina noastră pentru acest rezultat nefavorabil. Puteam chiar să și pierdem. Doar i-am avertizat pe jucătorii mei că e un meci de ambiție, iar asta anulează valoare, dar n-am avut răutate, n-am avut nimic pozitiv în jocul ăsta. Ieri a fost Sfânta Maria, nu știu ce s-o fi întâmplat cu ei. Am crezut că dacă le-am dat opt goluri celor de la Voința Oituz vom rezolva ușor și jocul ăsta, dar iată că nu a fost așa. Ei au fost mereu primii la minge, au jucat cu multă ambiție și merită felicitați. De altfel, chiar și după meci i-am felicitat pe adversari pentru jocul prestat. Noi vom face o analiză mâine, pentru că deja acest rezultat ne trage mult înapoi. Suntem pe locul 3, după Măgirești și Dofteana, așa că nu e simplu”,  a declarat antrenorul Viitorului Curița, Costică Ene.

Au marcat: Silviu Lupu (2) / Belecciu, Furtună

Echipele de start:

Măgura Cașin: Alex Bacalu – Narcis Șendrea, Ionuț Geană, Răzvan Ghețu, Alin Mișu, Mirel Ștote, George Sbârcea, Ionuț Apostu, Alex Soroiu, Silviu Lupu, Alex Andrei.

Viitorul Curița: Vasilică Duță – Dragoș Ardeleanu, Alexandru Belecciu, Ștefan Neagu, Ionuț Furtună, Daniel Sitaru, Eusebiu Marcu, Rareș Mihalache, Adrian Gheorghiu, George Ardeleanu, George Folia.

Celelalte rezultate din etapa a 3-a a Seriei “Valea Trotușului”: AS Bârsănești – Vulturul Măgirești 1-2, Viitorul Berești Tazlău – Gloria Zemeș 0-7, CS Dofteana – Flamura Roșie Sascut 5-2, Voința Oituz – UZU Dărmănești 2-0. Meciul CSM Moinești – Viitorul Urechești a fost amânat, deoarece pe stadionul din Moinești se desfășoară o nouă ediție a zilelor orașului.