Viitorul Curița, principala favorită la câștigarea Seriei Valea Trotușului, va evolua în etapa a 7-a a campionatului Ligii a 4-a pe terenul nou-promovatei AS Bârsănești.

Echipa din Bârsănești ocupă un surprinzător loc 3 după primele șase runde ale întrecerii, cu 12 puncte (patru victorii și două înfrângeri), iar pentru derby-ul de duminică, împotriva Viitorului Curița, tabăra gazdelor este mobilizată exemplar.

Chiar dacă este vorba despre un joc de Liga a 4-a, orgoliile sunt mari, astfel că echipierii formației din Bârsănești au promisă și o primă de victorie din partea unuia dintre susținătorii lor, pe nume Gelu Ilie, un localnic care s-a stabilit însă de peste 10 ani în Statele Unite.

Tocmai de peste Ocean, Gelu Ilie le-a promis jucătorilor de la AS Bârsănești 500 de dolari (2.000 de lei) în caz de victorie, o sumă frumușică la nivelul acesta, la care cele mai multe echipe joacă adesea de plăcere sau cel mult pe o ladă de bere. Și dacă vor reuși să remizeze cu liderul campionatului, jucătorii de la AS Bârsănești vor primi aceeași bani.

Cum jucătorii de la AS Bârsănești sunt deciși să-i ia banii lui Gelu Ilie, rezultă că Viitorul Curița va avea parte de o nouă deplasare dificilă.

Derby-ul dintre AS Bârsănești și Viitorul Curița (locul 3 cu locul 1) va avea loc duminică, 7 octombrie, de la ora 11.00, pe stadionul din Helegiu.

Celelalte meciuri ale etapei a 7-a în Seria Valea Trotușului: Vulturul Măgirești – Viitorul Urechești, Gloria Zemeș – Flamura Roșie Sascut, Viitorul Berești Tazlău – Uzu Dărmănești, CSM Moinești – Voința Oituz, CS Dofteana – Măgura Cașin.