Alexandru Cristea, care a fost aproape un an primarul interimar al municipiului Onești, după revocarea mandatului lui Laurențiu Neghină, iar astăzi îndeplinește calitatea de consilier local din partea PSRo, formațiune politică ce nu a intrat în Parlament, a publicat pe o rețea de socializare o analiză cu privire la ultimele evenimente petrecute pe plan global.

“Brexit, Trump de America, Amnistia de România

Toate au în comun cel puțin 2 lucruri: neînțelegerea regulilor democrației și neimplicarea la momentul potrivit în democrație. Dacă pe 11 decembrie 2016 era aceeași mobilizare efervescentă la urne, ca la proteste, poate astăzi nu mai aveam nevoie de protestatari. Cel puțin așa îmi spune matematica mea: PSD+ALDE = < 52% din voturi. Protestatari care nu au votat > 2% din voturi. Acum, să le fie rușine în primul rând celor care prin neimplicarea legitimă nu au contat în alegeri și mai apoi celor care au votat amnistia. E logic din punct de vedere politic, nu și moral, ca după ce pierzi puterea prin ieșiri în stradă să revii și să dai un dos de palmă. Și nu-l dai cu protestatari, ci cu OUG. <Conform legii>. Adică după regulile jocului. E absolut LOGIC, dar nu și moral.
Dacă vom înțelege regulile jocului vom putea schimba ceva. Dacă nu… se va lătra încă ceva timp până se va liniști lătratul sau până la război civil. Schimbarea adevarată, profundă, nu se face din stradă. Se face intrând în <joc>. Adică, fie în politică, fie în administrația publică. Cu avantaje sau mai degrabă dezavantaje… etichete de <hoț>, <incapabil>, <trântor> și eventual o remunerație de 1.400 de lei net pentru un inginer cu experiență de 10 ani…
Schimbarea cere sacrificiu, nu doar ieșiri de duminică seara, la proteste.
Lupta este pentru putere. Mai sunt și alte structuri care au intrat în luptă, în afara celor politice. Așa cum politicienii au făcut excese, la fel și magistrații probabil au aplicat excesiv puterea. Dacă ne vom lăsa prinși în hora dintre cele 2 forțe, riscăm să ne dezbinăm. Prietenii, familii și așa mai departe…
E rău când e rău, dar poate fi mult mai rău… anarhie în loc de amnistie”
, este textul postat de consilierul Alexandru Cristea pe pagina sa de facebook.

Cristea a candidat pentru funcția de primar al municipiului Onești la alegerile din iunie 2016, ieșind pe locul trei în preferințele celor care au ieșit la vot, după Nicolae Gnatiuc și Constantin Lazăr.