Municipalitatea oneșteană va amenaja în premieră un loc destinat amatorilor de lectură din oraș, unde aceștia să se poată bucura de plăcerea cititului în aer liber.

Căsuțele pentru cărți de răsfoit, care populează parcurile din alte orașe, se vor regăsi și în spațiul fostei grădini zoologice din Onești, care va fi reamenajat complet. Fenomenul “Ia o carte și lasă alta la schimb” se bucură de un real succes în orașele în care a fost deja lansat.

“După o igienizare prealabilă, ce a constat în dezafectarea construcțiilor metalice amplasate pe această suprafață și îndepărtarea deșeurilor rezultate în urma demolării, împreună specialiștii din cadrul Compartimentului Urbanism, am prefigurat un plan de amenajare al unui parc de joacă.

Având acces atât din Parcul Municipal, cât şi de pe strada Aleea Zoo, acesta va fi dotat cu două ansambluri mixte de joacă, mobilier stradal compus din 7 bănci, coșuri de gunoi și două foișoare. Părculeţul va fi traversat de alei noi, iar spațiile verzi existente vor fi îmbunătățite prin însămânțare cu gazon. Totodată, în această zonă, vor fi amplasate şi câteva “căsuţe pentru cărţi”, pentru ca cei care vor veni aici să se poată bucura de plăcerea cititului în aer liber.

Mă bucur că am reușit să redăm o utilitate publică acestui teren, oneștenii urmând a beneficia de această investiție în aproximativ două săptămâni”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Onești.

Sursa foto: www.facebook.com/PrimarOnesti