Pub-ul Old Friends din Onești va găzdui vineri, 29 iunie, cu începere de la orele 20.30, una dintre cele mai iubite trupe rock din România, care anul trecut a împlinit 40 de ani de existență.

Înființată în 1977, la Cluj, trupa Compact, care va concerta vineri, 29 iunie 2018, de la orele 20.30, la pub-ul Old Friends din Onești, este una dintre cele mai cunoscute și iubite formații rock din România.

Compact a intrat cu adevărat în atenția publicului la patru ani de la înființare, în 1981, an în care și-a găsit identitatea muzicală datorită cooptării lui Paul Ciuci – solist, chitarist și compozitor, scrie enciclopedia wikipedia.

A fost un început de drum, compozițiile lui Paul Ciuci s-au făcut remarcate rapid datorită stilului și timbrului aparte, iar în scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute și iubite formații rock din România.

În cele patru decenii de existență, trupa Compact a câștigat numeroase premii și distincții muzicale și a cântat în deschiderea unor nume imense din industria muzicală internațională, precum Bonnie Tyler, Europe, Scorpions.

Totodată, Compact a susținut de-a lungul timpului numeroase concerte în străinătate, inclusiv în Statele Unite ale Americii și Canada.

În 2013, Compact a cântat în deschiderea concertului legendarei trupe Deep Purple, pe Cluj Arena, unde s-a bucurat de un real succes.