O persoană care plecase de acasă să culeagă ciuperci a alertat autoritățile după ce a dat peste mai multe proiectile din timpul războiului.

“În cursul zilei de luni, 25 iunie, echipa pirotehnică a inspectoratului a desfășurat două misiuni de asanare.

Prima intervenție s-a desfășurat în pădurea din comuna Mănăstirea Cașin, după ce o persoană, aflată la cules de ciuperci, a descoperit elemente de muniție rămase neexplodate. În urmă cercetării efectuate de către pompierii pirotehniști, au fost descoperite trei proiectile explozive calibrul 25 mm, două lovituri acuplate cu proiectile explozive calibru 25 mm, un focus de proiectil exploziv calibru 105 mm, un proiectil exploziv fără focos calibru 75 mm și un proiectil exploziv calibru 75 mm.

Cea de a doua misiune s-a desfășurat în pădurea din apropierea Mănăstirii Runc, orașul Buhuși, unde un detectorist amator a descoperit de asemenea, elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflictelor militare. În urma cercetării zonei, au fost identificate 72 cartușe de infanterie calibru 7,92 mm, 30 cartușe pistol calibru 7,62 mm și o grenadă ofensivă de mână.

Muniția ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii”, se arată într-un comunicat ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISUJ) “Mr. Constantin Ene” Bacău.

Sursa foto: ISUJ Bacău