Circa 150 de fermieri din județul Bacău au participat la Conferința Regională a Asociației Fermierilor  Agroland, care a avut loc la Hotelul Trotuș din Onești, în dimineața zilei de vineri, 07 octombrie 2016.

14523096_1805838782965552_6387421756786128967_n“Ca de fiecare dată, întâlnirea cu fermierii mici și mijlocii reprezintă un moment aparte. Astăzi tot mai mult auzim că satul românesc trebuie redus la agricultură. Pentru că la fel de adevărat este că o agricultură practicată pe suprafețe mari este aducătoare de profit. O gândire strategică înseamnă să separăm agricultura intensivă aducătoare de profit de agricultura tradițională țărănească. În cadrul conferinței de la Onești am urmărit trei aspecte: ca țăranul sau fermierul român să primească o informație de calitate, să înțeleagă semnificația ei și să aleagă în consecință ce este prioritar pentru obiectivul lui și al familiei sale. Mulțumesc Asociației Fermierilor Agroland, speakerilor și tuturor celor care m-au ajutat în organizarea acestui eveniment și, nu în ultimul rând, participanților într-un număr atât de mare!”, a declarat medicul veterinar Radu Antohe, expert în dezvoltare rurală și politici agricole.

La eveniment au mai participat Leonard Stafie, expert Asociația Crescătorilor de Păsări în sistem tradițional, Giorgeta Muscă, expert PNDR și Octavian Chihaia, Conf. Univ. Dr. USAMVB.