FCM 1950 Bacău, lidera seriei “Bacău” din campionatul județean de fotbal, trece printr-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar, ceea ce a determinat conducerea clubului să renunțe la obiectul anunțat la începutul sezonului: promovarea în Liga a 3-a. Cel puțin la nivel declarativ.

FCM 1950 Bacău a încheiat prima parte a sezonului cu 40 de puncte (13 victorii și o remiză), dar în ciuda faptului că este echipa cea mai bine plasată în lupta pentru promovare, conducătorii “galben-albaștrilor” susțin că nu-i mai interesează acest obiectiv.

“Lipsa finanțării îngroapă proiectul FCM Bacău”, este titlul unui comunicat de presă emis de gruparea băcăuană, în care se menționează că “fără finanțarea necesară pentru atingerea obiectivului, FCM 1950 Bacău va continua să joace în campionat fără a mai avea ca obiectiv promovarea”.

“În urmă cu o săptămâna am anunţat că FCM 1950 Bacău va continua să lupte pentru promovare. Din păcate, asociaţia noastră a trăit într-un carusel al evenimentelor şi lucrurile au evoluat într-un sens nedorit de noi. În această situaţie, a trebuit să ne reconsiderăm obiectivul. Fără finanţarea necesară pentru atingerea obiectivului, FCM 1950 Bacău va continua să joace în campionat fără a mai avea ca obiectiv promovarea.

Concret, o parte din discuţiile avute cu firme private din Bacău nu s-au concretizat şi în contracte de sponsorizare, situaţie care ne pune în dificultatea finaciara de a continua proiectul început. Ne pare rău să anunţăm suporterii pe această cale, dar efectiv planurile noastre nu erau sustenabile şi din punct de vedere financiar.

Mulţumim pe această cale suporterilor care au fost alături de noi şi au crezut în ceea ce am vrut să  facem. Rămânem cu convingerea că încercarea noastră era cea care trebuia să o facem. Credem că  fără unitate într-un proiect unic fotbalul băcăuan nu va reuşi să iasă din groapa adâncă în care a intrat. Poate ne înşelăm, poate am fost prea optimişti, poate că Bacăul nu mai vrea fotbal de înaltă performanţă.

Mulţumim jucătorilor pentru răbdarea de care au dat dovadă şi pentru devotamentul arătat faţă de proiectul nostru şi de ideea de a reaprinde flacăra fotbalului băcăuan”, se arată în comunicat FCM Bacău.

Din sursele UNU pe Trotuș, retragerea din cursă a FCM Bacău nu înseamnă că FC Viitorul Curița are culoar liber spre barajul pentru Liga a 3-a. FC Dinamo Bacău, a doua clasată din seria “Bacău”, este foarte interesată de promovare. (foto mic: fcm1950bc.ro)