Speriați de epidemia de gripă din țara noastră și de coronavirus, oneștenii au epuizat toate stocurile de măști de protecție ale farmaciilor din oraș. Pe internet, măștile au ajuns să se vândă la prețuri exorbitante, la prețuri chiar și de peste 100 de ori mai mari.

“Am luat la rând aproape toate farmaciile din oraș și nicăieri nu am găsit măști de protecție. Nu mi se pare în regulă, vorbim totuși de un produs banal. Dar așa se întâmplă însă când noi nu mai suntem în stare să producem nimic, nici măcar amărâtele astea de măști de protecție. Nu sunt îngrijorat, voiam să-mi iau așa, <just in case> (n.r. – în cazul în care). Nu m-ar fi încurcat să le am în casă. Faza este că la nicio farmacie nu mi s-a spus când ar putea primi măști de protecție. Nimeni nu știe nimic! Suntem de râsul curcilor!”, s-a plâns un oneștean, care tocmai ce ieșea dintr-o farmacie din cartierul Mal.

Criza măștilor de protecție nu este doar o problemă a Oneștiului, ci se manifestă la nivel național. Cum explică acest lucru secretarul de stat Raed Arafat? “Este problemă de aprovizionare și din partea farmaciilor și a găsi stocuri în lume. Deci v-am zis, asta se discută la nivel foarte înalt în afara României, pentru că nu este o problemă unică a României. Este o problemă generală, care există acum poate chiar pe plan mondial

În mediul online, măștile de protecție au ajuns să se vândă la prețuri incredibile. Unul dintre cele mai mari magazine online avea la vânzare setul de 50 de măști de protecție la prețul de de 530 de lei.