Lucrările de reabilitare a podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna se reiau în câteva zile, când va intra în reparații capitale a doua bandă de circulație, fapt pentru care vor fi impuse din nou restricții de trafic.
Surse neoficiale susțin că traficul ar urma să fie din nou restricționat pe o bandă de circulație începând de săptămâna viitoare, mai precis de marți, 3 martie.
Circulația pe un singur fir se va desfășura până pe 8 iunie, dată la care se preconizează că vor fi finalizate toate lucrările, după cum se arată în documentele oficiale.
Circulaţia pe podul peste râul Trotuș se va desfăşura alternativ, fiind reglementată prin trei semafoare electrice instalate pe Calea Mărăşeşti, Calea Slănicului şi Calea Bacăului. În vederea efectuării deplasărilor care implică traversarea podului peste râul Trotuş, rutele alternative pentru participanţii la trafic, adresate în special traficului de tranzit, pot fi:
– pe relaţia Bacău –Braşov:
- a) pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată 7,5 tone se poate folosi varianta DJ 116 Bârsăneşti- Tg. Ocna- Pârgăreşti-Oituz;
- b) pentru autovehiculele ce depăşesc masa maximă autorizată 7,5 tone se poate folosi varianta DN 2- DN 11A- DN 11 Bacău-Adjud-Oneşti-Braşov;
– pe relaţia Bacău-Tg. Ocna-Slănic Moldova:
- a) pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată 7,5 tone se poate folosi varianta DJ 116 Bârsăneşti – Tg. Ocna;
- b) pentru autovehiculele ce depăşesc masa maximă autorizată 7,5 tone se poate folosi varianta DN 2G- DN 12A Bacău-Moineşti-Comăneşti-Tg. Ocna;
– pe relaţia Oneşti-Tg. Ocna-Slănic Moldova:
- a) pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată 3,5 tone se poate folosi varianta DJ 112 Oneşti-Tuta-Tg. Trotuş.
Valoarea totală a proiectului de reabilitare a podului peste râul Trotuș este de 8,6 milioane de lei.
Cât timp au fost oprite lucrările la pod, firma constructoare (Confer Group Onești), a executat diferite lucrări în zona albiei râului Trotuș. (foto: arhivă)