SC Apă Canal SA, operatorul de apă și canalizare din municipiul Onești, pare să nu mai aibă foarte mult de trăit, dacă ar fi să ținem cont de felul în care evoluează situația, în ultima vreme.

Un executor judecătoresc din cadrul circumscripției Curții de Apel Bacău a dispus, zilele trecute, executarea silită a firmei lui Ovidiu Budeanu prin înființarea unei popriri asupra tuturor sumelor de bani, pe care în calitate de terț Primăria Onești le datorează către SC Apă Canal SA. Aceeași poprire funcționează și în cazul tuturor asociațiilor de proprietari din Onești, cărora executorul judecătoresc le-a dat dispoziția de a plăti facturile de apă într-un cont anume, și nu către SC Apă Canal SA.

poprire-apa-canalLa fel ca asociațiile de proprietari, Primăria Onești a primit interdicție de a plăti către SC Apă Canal SA sumele de bani poprite până la concurența sumei datorate. Sumele de bani poprite vor fi virate de către Primăria Onești într-un cont deschis la CEC Bacău, la dispoziția Biroului Executorului Judecătoresc Necula Sorica.

SC Apă Canal SA a ajuns în această situație ca urmare a unor titluri executorii prin care societatea lui Budeanu are obligația să plătească creditoarei Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) suma de 1.916.746 de lei, reprezentând factura de apă din perioada februarie – iunie 2016 și penalități de întârziere calculate în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, la care se adaugă cheltuieli de executare silită în sumă de 29.708 lei.

Poprirea tuturor sumelor de bani pe care le are de încasat SC Apă Canal SA de la terți va funcționa până în momentul în care CRAB își va recupera datoriile de la societatea lui Budeanu, până la ultimul leu.

Pentru că nu mai încasează nici un ban, la SC Apă Canal SA se va ajunge cel mai probabil în situația de a nu mai putea fi plătite salariile. Ceea ce ar putea duce la închiderea activității, în perioada următoare.