Fabrica Moncler de la Bacău, singura unitate deținută de gigantul de modă italian de lux în afara Peninsulei, a ajuns să realizeze 20% din producția globală Moncler, după cum susține Remo Ruffini, CEO și acționar al companiei, într-un interviu acordat zf.ro.

Iar aspirațiile italienilor în ceea ce privește capacitatea de producție de la Bacău nu se opresc aici. “Având un număr semnificativ de angajați, suntem unul dintre marii angajatori din județul Bacău. La nivelul lunii decembrie 2017 aveam în jur de 900 de angajați. Intenționăm să creștem în continuare numărul angajaților cu personal calificat”, a spus Remo Ruffini, pentru sursa citată.

Renumitele geci cu puf produse de Moncler, al căror preț depășește adesea chiar și 1.000 de euro/bucata și care se găsesc în toate centrele comerciale din marile orașe ale lumii, se fabrică în procent de 20% la Bacău. În acest moment, aproximativ 20 la sută din producția  globală a Moncler este realizată în România. Iar fabrica de la Bacău este singura unitate de producție din afara Italiei deținută de Moncler. Această fabrică a consolidat importanța strategică a României pentru grup (…)”, a mai precizat CEO-ul Moncler.