Distribuție de excepție într-una dintre cele mai noi producții cinematografice românești, care a avut premiera în țară pe 6 octombrie 2017 și care va fi proiectată în seara de miercuri, 8 august, de la ora 21.00, în cadrul celei de-a șasea ediții a “Caravanei filmului românesc” de la Onești.

Marcel Iureș și Victor Rebengiuc, alături de Andi Vasluianu, unul dintre cei mai apreciați tineri actori români, sunt protagoniștii peliculei “Octav”, în regia lui Sergiu Celibidachi.

“Octav” reprezintă o declarație de celebrare a vieții și oferă o serie de imagini calde și poetice despre România.

“Construcția regizorală a filmului încearcă pe cât posibil să mulțumească un vechi crez al regizorului Celebidachi, și anume acela de a căuta la infinit natura umană cu valențele și nuanțele ei. Iar acest lucru se vede încă din teaserul filmului, care ne ajută să vizualizăm și ceea ce Blasco Giurato (director de imagine) a declarat: <Pentru mine, filmul reprezintă un miracol>”, scria cotidianul.ro, la lansarea peliculei.

Altfel, actorul Adrian Titieni, care a deschis oficial ediția din acest an a “Caravanei filmului românesc” de la Onești, a primit din partea primarului Nicolae Gnatiuc o medalie centenară înfățișând-o pe Regina Maria, în timpul Primului Război Mondial, și o antologie Ex-Libris, editată de Biblioteca Municipală “Radu Rosetti”. Titieni s-a arătat impresionat de inițiativa autorităților: “Ar fi bine ca și alte administrații să manifeste aceeași deschidere față de astfel de evenimente, filmul românesc trebuie promovat cât mai mult”.