Dorin Emanuel Șilochi, fiul primarului orașului Tg. Ocna, Ștefan Șilochi, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, într-un dosar mai vechi, fiind găsit vinovat de mai multe infracțiuni.

Dorin Emanuel Șilochi a fost acuzat de înșelăciune în convenții, cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani, constituire de grup infracțional organizat. În același dosar au fost inculpate mai multe persoane, este vorba despre Prutică Cătălin Neculai, Horotan Ovidiu Ionel, Farțate Scurtu Răzvan,  Dronca Gheorghe Marius, Dronca Argentina Daniela, Filimon Victor, Rusu Gheorghiță Marian, Dan Petru, Ciocan Doru, dar și firme.

La recurs, Dorin Emanuel Șilochi a scăpat de procesul penal pornit împotriva sa pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată deoarece a intervenit prescripția specială a răspunderii penale, după cum se arată în sentința judecătorilor, dar restul acuzațiilor procurorilor DIICOT au rămas în picioare. Pe de altă parte, acesuia i-au fost reduse pedepsele inițiale aproape la jumătate.

“Reduce pedepsele aplicate inculpatului (n.r. – Dorin Emanuel Șilochi) la 3 ani şi 4 luni închisoare pentru art. 26 Cod penal raportat la art. 215 al. 1,2,3, 5 Cod penal 1969 cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal 1969 și 5 Cod penal; 1 an și 10 luni închisoare pentru art. 29 al. 1 lit. b din legea 656/2002 cu aplicarea art. 41 al. 2 Cod penal 1969 şi art. 5 Cod penal, 3 ani închisoare pentru art. 7 al. 1,3 din Legea 39/2003 cu aplicarea art. 5 cod penal, toate ca efect al aplicării art. 74, 76 Cod penal 1969. În temeiul art. 33 lit. a Cod penal şi art. 34 lit. b Cod penal 1969 contopește pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea de 3 ani și 4 luni închisoare. Pedeapsă de executat pentru inculpatul Șilochi Emanuel Dorin: 3 ani și 4 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza II , b, c Cod penal 1969 pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale”, se mai arată în sentința judecătorilor.

În dosarul în care a fost condamnat Dorin Emanuel Șilochi (36 de ani), s-a reținut în fapt că inculpații, în calitate de reprezentanți legali ai unor societăți comerciale, prin folosirea de înscrisuri false, au indus în eroare mai multe societăți de leasing, având ca obiect finanțarea achiziționării unor utilaje de construcții – Caterpillar și Komatsu, care nu au existat în realitate, prejudiciul creat fiind de aproximativ 1,2 milioane de euro. În această “afacere”, Dorin Emanuel Șilochi a comercializat un buldoexcavator care fusese vândut de mai multe ori între firmele din dosar. Și fiul primarului din Tg. Ocna, Ștefan Șilochi, a vândut mai departe buldoexcavatorul cumpărat de el în 2008, păgubind astfel firma de leasing la care a apelat cel care a achiziționat utilajul de la Dorin Emanuel Șilochi.

Sursa foto: facebook.com/dorin.silochi