SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP), societate care are ca acționar unic Consiliul Local Onești și care acoperă toate serviciile de gospodărire a orașului, oferă o gură de oxigen administrației publice locale, confruntată cu serioase constrângeri bugetare.

În acest fel, la nivelul Consiliului de Administrație (CA) al SC DPP SA Onești s-a luat decizia diminuării numărului de salariați precum și a micșorării cotei de profit a societății de la 5% la 2%. Consiliul Local Onești, în calitate de acționar unic al DPP, a aprobat măsurile propuse de CA al societății, care urmează a fi puse în aplicare cât de curând.

Conform propunerii, vor fi disponibilizați nu mai puțin de 50 de angajați ai DPP, începând cu data de 1 ianuarie 2019! În plus, cele peste 30 de posturi vacante nu vor mai fi scoase la concurs, urmând ca de la anul să se lucreze pe o nouă organigramă.

“Diminuarea numărului de salariați se va face în urma unei analize minuțioase a organigramei și a atribuțiilor din fișele de post. Identificarea salariaților care se vor disponibiliza va fi efectuată de către conducerea executivă a societății”, se arată în informarea DPP.

“Este o decizie normală, care trebuia luată mai de mult. Am susținut mereu că sunt prea mulți angajați la DPP, cheltuielile cu salariile erau prea mari. Și ăsta nu este doar punctul meu de vedere, o să vedeți că mulți oneșteni o să salute această decizie. Cred că DPP poate funcționa la fel de bine și fără acești 50 de oameni care vor fi dați afară. Nu cred că va fi o problemă pentru aceștia să-și găsească un loc de muncă în altă parte, fiindcă sunt destule posture libere în oraș”, a comentat decizia un cetățean.

Reducerea numărului de salariați nu este singura decizie luată de conducerea DPP pentru eficientizarea activității societății și a degrevării într-o oarecare măsură a bugetului local al orașului. “O măsură imediată pe care societatea o va adopta începând cu 1 septembrie 2018 este micșorarea cotei de profit de la 5% la 2%. În conformitate cu contractul de delegare a gestiunii nr. 16886/10.08.2010, nivelul prețurilor și/sau al tarifelor pentru plata serviciilor prestate de noi include și o cotă de profit de 5%, care a fost aprobată prin hotărârea Consiliului Local. Prin micșorarea cotei de profit de a 5% la 2%, societatea poate funcționa eficient și asigura o stabilitate economică și un echilibru bugetar”, se mai arată în adresa emisă de DPP.