Conform datelor obținute de la Direcția de Permise și Înmatriculări Auto, parcul auto din județul Bacău înregistrează nu mai puțin de 198.997 de mașini, ceea ce reprezintă aproximativ o mașină la trei locuitori, după cum informează bacau.net.

Ca peste tot în țară, și în municipiul Bacău, la Onești, la Moinești, la Comănești, etc, sunt anumite perioade pe parcursul zilei (dimineață, când intră copiii la școală, la amiază, când termică cursurile și când se iese din schimburi) când traficul rutier devine aproape imposibil din cauza numărului foarte mare de mașini. Explicația este simplă.

Numai în ultimii doi ani, după anularea taxei auto, parcul auto din județul Bacău s-a mărit cu 30.000. Pe de altă parte, potrivit datelor oferite de Registrul Auto Român (RAROM), pe parcursul anului trecut aproape 30% dintre autoturisme nu au trecut RAR-ul la prima prezentare, fiind nevoite să revină pentru un nou control tehnic, mai scrie sursa citată.

În privința mașinilor de lux înmatriculate în județul Bacău, cele mai multe sunt Porsche (80 de unități), apoi urmează Bentley (4 unități, Continental GT și GTC), Maserati (4 unități, Quattroporte), Ferrari (3 unități, model 458, F430 și Fiorano), Rolls Roys Phantom și Tesla Model S (câte o unitate). (foto: desteptarea.ro)