Sirenele vor suna săptămâna viitoare în toate localitățile din județul Bacău, cu ocazia unui exercițiu de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, care va avea loc la nivel național, între 18 și 21 aprilie.

Simulările vor începe marți, 18 aprilie, în toate localitățile din țară, inclusiv pe Valea Trotușului (Onești, Moinești, Comănești, Tg. Ocna, Dărmănești, Slănic Moldova), iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirenele) existente la nivelul comunităților.

Mai jos găsiți explicațiile fiecărui tip de sunet pe care îl veți auzi în perioada vizată în toate localitățile de pe Valea Trotușului, ca de altfel în întreaga țară.

Exercițiul de alarmare publică din județul Bacău este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. Constantin Ene” Bacău.

“Săptămâna viitoare, între 18 și 21 aprilie, se va desfășura cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de urgență. De-a lungul celor patru zile, sirenele vor suna alternativ, în Capitală și în județele țării, între orele 10.00-15.00. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările autorităților”, informează ISU Bacău.