UPDATE – 15.41: Podul peste râul Trotuș va fi preluat în perioada următoare de Ministerul Transporturilor, l-a asigurat ministrul Răzvan Cuc pe primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, în cadrul discuției pe care cei doi au avut-o în biroul edilului-șef. Asta înseamnă că șansele ca podul peste râul Trotuș să fie reabilitat cresc simțitor. “Domnul ministru Cuc a spus că dacă se va face o nouă expertiză, pentru a vedea ce lucrări trebuie făcute acolo, podul va fi preluat de Companie (n.r. – CNADNR)”, ne-a declarat Nicolae Gnatiuc, care a precizat că din considerente de buget ale Ministerului Transporturilor lucrările nu vor începe mai devreme de primăvara anului viitor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a aflat, astăzi, într-o scurtă vizită la Onești, pentru a vedea cu ochii săi în ce stare se găsește podul peste râul Trotuș, una dintre punțile de legătură între Moldova și Ardeal.

Răzvan Cuc a fost întâmpinat la Onești de primarul orașului, Nicolae Gnatiuc, de președintele CJ, Sorin Brașoveanu, de senatorul PSD Dragoș Benea precum și de alte personalități politice oneștene (viceprimarul Laura Abageru, consilierii locali Mircea Agapi, Gelu Panfil, Constantin Florian, etc) și județene.

Ministrul Transportului și-a aruncat o privire de ansamblu asupra podului, timp în care primarul Nicolae Gnatiuc i-a prezentat pașii pe care i-a făcut administrația publică locală și autoritățile județene în vederea modernizării podului peste râul Trotuș.

La pod nu s-a stat decât câteva minute, după care delegația a ajuns la sediul Primăriei Onești, unde s-au purtat noi discuții, de astă-dată în spatele ușilor închise, în biroul primarului Gnatiuc.

Cât timp s-a aflat la pod, ministrul Cuc a mărturisit că va studia în amănunt problema, pentru o rezolvare cât mai rapidă a acesteia. Ministrul Transporturilor nu a oferit nicio declarație, urmând să vorbească în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la Bacău. A lăsat totuși senzația că a înțeles gravitatea situației și că va încerca să grăbească procedurile în vederea modernizării podului peste râul Trotuș.

Deși îmbrăcat elegant, la costum, ministrul Cuc a acceptat să urmeze direcția indicată de primarul Gnatiuc pentru a ajunge în buza podului, chiar dacă pentru asta a fost nevoie să coboare și apoi să escaladeze două pante destul de abrupte.

Altfel, în așteptarea ministrului Cuc, pe pod a avut loc un eveniment rutier minor, două mașini, un Cielo cu număr de Vaslui și un Volkswagen cu volan pe dreapta condus de o femeie izbindu-se ușor.