O femeie de 81 de ani din municipiul Bacău a căzut victima unei tinere care s-a prezentat la ușa sa și a pozat în bunul samaritean, oferindu-i produse alimentare și de menaj.

Furtul s-a petrecut în ziua de 11 aprilie, în jurul orei 12.30, tănăra reușind să sustragă din apartamentului femeii în vârstă de 81 de ani bani și bunuri în valoare totală de 4.000 de lei.

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii băcăuani au fost sesizaţi de o femeie de 81 ani, din localitate, despre faptul că, o persoană necunoscută i-a sustras bunuri din locuinţă în valoare de 4000 lei.

            Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, o tânără cu identitate necunoscută  s-a prezentat la locuinţa bătrânei oferindu-i produse alimentare şi de menaj.

            Cu acest pretext, tânăra a pătruns în locuinţă cu acordul părţii vătămate şi profitând de neatenţia acesteia, a sustras suma de 2200 lei, precum şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu în valoare de 4000 lei.

            În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul de presă emis de IPJ Bacău.

Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, poliţiştii vă recomandă:

  • acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dvs. sau pe care le introduceţi în casă!
  • dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document!
  • verificaţi cu atenţie persoanele care sună la uşă sub pretextul unor reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră!
  • dacă persoanele ezită să se identifice, nu staţi la discuţie cu acestea;
  • nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi sau orice alte persoane necunoscute!
  • dacă aveţi suspiciuni în legătură cu o persoană, anunţaţi imediat poliţia şi alertaţi vecinii;