Valerian Vreme, singurul reprezentant al municipiului Onești în Camera Deputaților, în legislatura 2012-2016, are șanse foarte mari să-și mențină poziția de demnitar pentru încă patru ani, la redistribuire.

Șansa lui Vreme ar putea consta în faptul că organizația băcăuană a Partidului Mișcarea Populară (PMP), pe care o conduce, a obținut unul dintre cele mai bune scoruri din țară, dintre toate organizațiile județene ale PMP.

Răspunsul final îl vom afla până la sfârșitul acestei zile, dar sursele noastre susțin că ploile sunt deja făcute la București pentru politicianul oneștean, liderul PMP, Traian Băsescu, dorind să-l aibă alături pe Vreme în legislatura următoare.

Valerian Vreme se află în Parlamentul României din 2008, când a fost ales pe listele PDL. Ulterior, Vreme a trecut la UNPR, iar din acest an a revenit lângă Traian Băsescu, la PMP.

În altă ordine de idei, tot la redistribuire PNL Bacău va mai câștiga două mandate de parlamentari, după cel de deputat obținut direct de Ioan Palăr. Din partea PNL Bacău, vor mai intra în Parlament Daniel Fenechiu (Senat) și Tudorița Lungu (Camera Deputaților). Pe de altă parte, în rândul liberalilor se vorbește tot mai intens despre faptul că Palăr ar urma să-și dea demisia din partid și, prin urmare, să renunțe și la calitatea de deputat. În acest caz, locul lui Palăr în Camera Deputaților i-ar reveni avocatului Claudiu Năstasă, un tip foarte bine văzut la el în partid și nu numai.