Cosmin Curelea, fostul primar al comunei Cașin, a obținut un scor destul de bun la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, având în vedere faptul că a candidat ca independent, ceea ce a reprezentat din start un handicap, tânărul politician nemaiavând în spate nicio structură.

Chiar și în aceste condiții, Curelea a obținut la nivelul județului 1,98% din voturile electoratului care s-a prezentat la urne, ceea ce reprezintă o performanță, orice s-ar spune. O mare parte din voturi, lui Curelea i-a venit, mai mult ca sigur, din localitatea natală, Cașin, și de la Onești, unde profesorul de educație fizică este foarte cunoscut. Curelea l-a devansat pe celălalt independent din județul Bacău – Sorin Șova – care a obținut doar 0,58% din voturile băcăuanilor, dar și o formațiune politică – ANR – care a primit doar 0,67% din voturile oneștenilor.

Totuși, Curelea s-a arătat dezamăgit de rezultatul obținut la alegerile parlamentare de duminică. “Rezultate slabe… independentul greu de găsit pe buletinul de vot! Electoratul a mers pe partide! Mulțumesc celor care au avut încredere în mine!”, a concluzionat politicianul într-o postare pe pagina personal de facebook.

Cosmin Curelea este la al doilea eșec politic în acest an, după ce la alegerile locale din vară nu a pierdut la “mustață” bătălia cu liberalul Daniel Soroiu, pentru funcția de primar al comunei Cașin, pe care a mai ocupatt-o în trecut.

Un nume mult mai cunoscut la nivel național care a intrat în cursa pentru un mandat de parlamentar tot ca independent, eșuând de asemenea, este cel al Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Boc și apropiata președintelui de atunci, Traian Băsescu.