Viitorul Curița a terminat campionatul județean pe locul secund, după Gauss Bacău, dar tot speră să meargă la barajul de promovare în Liga a 3-a, invocând unele încălcări de regulament.

Astfel, într-o contestație depusă la AJF Bacău zilele trecute – conducerea clubului de lângă Onești reclamă, nici mai mult nici mai puțin, faptul că “echipa ACS Gauss Bacău nu avea drept de participare la campionatul județean Liga a 4-a, organizat de AJF Bacău, în lipsa unei echipe de juniori”.

În ROAF (Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice) se menționează că “pentru a avea drept de participare la campionatele divizionare de seniori, cluburile au următoarele obligații: (…) c). cluburile din Liga a 4-a să participe cu cel puțin o echipă în campionatele de juniori”, condiție pe care Gauss Bacău, câștigătoarea sezonului 2017-2018, nu o îndeplinește.

Mai mult decât atât, Viitorul Curița susține că s-ar încălca prevederile art. 70 (“Principiul promovării și retrogradării”) alin 2 din Statutul FRF, în cazul în care Gauss ar merge la barajul de promovare.

“Este interzisă modificarea formei juridice, a structurii unui club sau orice operaţiune care are ca scop transmiterea/dobândirea dreptului de participare în competiţii sau/şi facilitarea obţinerii licenţei. Constituie modificări ale formei juridice sau ale structurii unor cluburi ori operaţiuni care sunt interzise următoarele: comasarea sau divizarea unor cluburi, schimbul de locuri între ele, schimbarea sediului în altă localitate, schimbarea denumirii, transferarea acţiunilor între cluburi sau cesiunea dreptului de participare făcută cu titlu oneros sau cu titlu gratuit. Aceste modificări sau operaţiuni sunt interzise numai în măsura în care sunt făcute în detrimentul integrităţii competiţiei sportive şi numai dacă au ca scop obţinerea dreptului de participare în competiţii sau/şi a licenţei. În orice situaţie, modificarea formei juridice sau a structurii unui club va fi permisă numai dacă se face dovada achitării tuturor obligaţiilor financiare.“, se arată în articolul invocat de Viitorul în contestația înaintată către AJF Bacău.

Sublinierea din text aparține clubului care a formulat contestația și ține să evidențieze de fapt scopul schimbului de locuri/cesiunii dreptului de participare în Liga a 4-a, între Gauss Bacău și AS Biruința Letea Veche a fost promovarea echipei Gauss în eșalonul imediat superior, fapt interzis de regulamentele în vigoare.

AJF Bacău ar putea soluționa contestația depusă de Viitorul Curița în cursul zilei de mâine.