Blocul “Evazatu” din Onești, situat pe strada Libertății nr. 1 și care se află în administrarea Primăriei Onești, este un adevărat focar de infecție, fapt pentru care sunt anunțate mai multe lucrări de igienizare atât a imobilului, cât și a împrejurimilor.

În continuarea acţiunilor întreprinse în ultima perioadă la blocul din Strada Libertăţii nr 1 (Evazatul), zilele următoare va demara o amplă lucrare ce vizează atât igienizarea parterului şi a împrejurimilor blocului, cât şi înlocuirea conductelor de canalizare.

Mai exact, în prima fază se vor igieniza un număr de 34 camere, holul și 8 grupuri sanitare situate la parterul imobilului din str. Libertății nr.1, prin executarea operațiunilor de dezinfectare a spațiilor închise și deschise, desfundarea și curățarea haznalelor, pregătire suprafețe de lucru cu jet de apă sub presiune, curățarea canalelor publice vizitabile, încărcarea și transportul materialelor rezultate din procesele de curățare și igienizare.

După finalizarea acestor lucrări de igienizare se vor avea în vedere următoarele măsuri:
– Înlocuire conducte interioare de scurgere (desfacerea conductelor interioare existente, montajul conductelor de apă și canalizare, evacuarea și transportul materialelor rezultate din desfaceri și a surplusului de materialei, turnare beton armat în platformă). Pentru toate lucrările executate la conducte se va ține seama de armăturile necesare pentru instalare și funcționare a acestora.
– Înlocuirea obiectelor sanitare (demontarea obiectelor sanitare de pe pozițiile existente și a instalațiilor aferente, montajul noilor obiecte sanitare pe poziție și realizarea legăturilor aferente acestora, probe de funcționare.

Îmi reafirm sprijinul pentru persoanele care locuiesc cu forme legale în acest imobil şi îi asigur că depunem toate eforturile pentru a le asigura condiţii decente de trai, atâta timp cât sunt respectate normele de convieţuire si prevederile legale în vigoare”, se arată într-o postare pe Facebook, din această dimineață, a primarului Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.