Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” din Onești a fost călcată de hoți în după-amiaza zilei de miercuri, 5 aprilie. Deși sala stă nefolosită de un an și jumătate, tâlharii tot au găsit ce să ia de valoare.

Hoții au sustras patru boxe audio, un mixer și două microfoane, pe care le-au găsit la postul de comentator radio-TV, amplasat pe aripa laterală a clădirii dinspre Spitalul Municipal, încăpere în care s-a intrat prin forțarea ușii.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii oneșteni, se pare că făptașii au avut o cheie de la una dintre ușile de acces în sală, în condițiile în care toate geamurile au fost găsite intacte.

Valoarea prejudiciului se ridică la câteva mii de lei.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” stă abandonată de aproape un an și jumătate, fiind închisă chiar de către autoritățile oneștene, la scurt timp după incendiul de la clubul bucureștean “Colectiv”, tragedie produsă pe 30 octombrie 2015 și în urma căreia și-au pierdut viața 64 de tineri.

Pe de altă parte, sala din vecinătatea cimitirului Bisericii “Sf. Nicolae” nici nu dispune de autorizație ISU, ceea ce îi interzice să funcționeze.

Sala Polivalentă “Nadia Comăneci” a fost inaugurată cu mult fast în iunie 2011, fiind considerată una marile realizări ale Administrației Lemnaru. La eveniment au luat parte Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, și multe alte personalități publice central și locale, preponderent politice.

Sala a costat 12,7 milioane de lei și a fost finalizată după 12 ani de lucrări, după ce acestea au fost preluate de Compania Națională de Investiții (CNI).

 “Îmi vine să râd! Dacă într-adevăr a fost spartă ziua în amiaza-mare, se poate spune că făptașii au acționat ziua, ca niște cetățeni civilizați, nu noaptea, ca hoții!, a comentat un oneștean hâtru, făcând aluzie la momentul în care a fost emisă OUG 13 de către Guvernul Grindeanu, abrogată între timp.

În prezent, Sala Polivalentă “Nadia Comănecu” necesită mai multe lucrări de reabilitare, după ce prin acoperiș a început să se infiltreze apă.

În urmă cu jumătate de an, UNU PE TROTUȘ a publicat un articol în care semnala faptul că sala aproape că a fost abandonată de autorități, în loc să fie redată parcticanților sportului de performanță sau, de ce nu, celui amator.