Secțiile Medicină Internă, Neurologie, ORL și Oftalmologie din cadrul Spitalului Sf. Ierarh Dr. Luca” vor avea în curând o față nouă, ieri semnându-se contractul de cofinanțare dintre Primăria Onești și Consiliul Județean Bacău.

Și-au pus iscălitura pe document primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, și Irinel George Tofan, reprezentantul firmei care va executa lucrările – CONEST SA.

“Atât în mandatul de viceprimar, dar mai ales după ce am câștigat mandatul de primar al municipiului Onești, am propus și susținut continuarea investițiilor în sănătate. Având în vedere că Spitalul Municipal din Onești asigură asistență medicală pentru peste 180.000 de locuitori de pe Valea Trotușului, pot afirma că această colaborare dintre Consiliul Local Onești și Consiliul Județean Bacău este vitală pentru locuitorii acestei zone”, a transmis Gnatiuc, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ceea ce nu apare în comunicatul care subliniază că evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv este data la care vor începe efectiv lucrările. Știm doar că durata acestora va fi de șase luni de la data emiterii ordinului de începere.

La modernizarea celor patru secții amintite, Consiliul Județean contribuie cu 90% din valoarea investiției (care ajunge la 1,73 milioane de euro), restul de 10% fiind suportați de la bugetul local.