Viitorul Curița dispută miercurea asta (n.r. – 30 mai, de la orele 18.00), derby-ul campionatului județean, cu Gauss Bacău, pe stadionul CSM din Onești, dar există toate premisele ca rezultatul acestui meci să nu mai conteze deloc în ecuația promovării.

Curița se află la șase puncte în spatele celor de la Gauss, diferență care a apărut încă din turul campionatului, când echipa lui Costică Ene a suferit două înfrângeri neașteptate (1-4 cu CSȘM Bacău și 0-1 cu Voința Gârleni).

Sâmbătă, Gauss a defilat în meciul cu Gloria Zemeș (7-0), trecându-și în cont cel de-al 11-lea succes din acest retur, în care băcăuanii au obținut victorii pe linie. De altfel, Viitorul Curița este singura echipă din campionat pe care Gauss nu a reușit să o învingă. În tur, Gauss și Viitorul Curița au terminat nedecis, scor 1-1, la capătul unui meci care dacă ar mai fi durat 10 minute în plus probabil că s-ar fi încheiat cu victoria trupei lui Costică Ene.

Viitorul Curița și Gauss Bacău se întâlnesc din nou miercuri, 30 mai, pe stadionul CSM din Onești, în ceea ce reprezintă derby-ul campionatului județean.

Reporterii UNU pe Trotuș au aflat o informație care ar putea arunca în aer finalul campionatului județean. Astfel, potrivit unor surse federale, neoficiale, Gauss Bacău nu are drept de promovare în Liga a 3-a, deoarece formația băcăuană a fost dezafiliată din toate competițiile AJF-ului în sezonul 2016-2017, după care a făcut o cesiune cu clubul Biruința Letea Veche Bacău, înainte de începerea campionatului actual. Potrivit statutului AJF-ului, care cadrează cu regulamentele FRF, o echipă aflată în această situație nu are drept de promovare.

“Ceea ce ne spuneți dumneavoastră, noi știam de la începutul campionatului. Ca să fi avut drept de promovare, Gauss ar fi trebuit să înceapă activitatea din Liga a 5-a. Nu poți intra direct în Liga a 4-a și să și promovezi, deoarece și noi acum 3 ani, am fost avertizați de către AJF Bacău, când am luat locul Dărmăneștiului, în Liga a 4-a, că nu avem drept de promovare. Nu am primit încă o infomare oficială din partea AJF, dar suntem dispuși să luptăm până la capăt și pe teren, și în afara acestuia, inclusiv cu AJF-ul. Până una-alta, fac un apel la suporteri să vină la stadion în număr cât mai mare, miercuri”, ne-a declarat Mihai Fudulache, principalul finanțator al Viitorului Curița.

Nu se știe sigur dacă în cazul în care lui Gauss i se va interzice participarea la barajul de promovare în Liga a 3-a, acest drept îi va reveni automat ocupantei locului secund, în speța de față Viitorului Curița.

Totuși, există două precedente, în județele Botoșani și Iași, de dată relativ recentă, când echipa de pe locul 2 a primit dreptul de a participa la barajul de promovare în locul câștigătoarei seriei, declarată neeligibilă. Așadar, Viitorul are toate motivele să spere.

În sezonul 2010-2011, cu Maxim, actualul jucător al Curiței, printre titulari, Dorohoiul mergea la baraj, pe care îl și câștiga, în locul câștigătoarei seriei FC Botoșani 2, care nu avea drept de promovare, ca și Gauss.

Un an mai târziu, în sezonul 2011-2012, Știința Miroslava s-a dus la barajul de promovare în Liga a 3-a tot de pe locul 2, locul 1 fiind ocupat de Rapid Dumești. Și Miroslava a promovat, astăzi evoluând chiar în Liga a 2-a.