Un bărbat în vârstă de 27 de ani și-a pierdut viața și alți doi au fost răniți grav, unuia fiindu-i amputat membrul superior stâng, în urma unei explozii a unui proiectil din timpul războiului, care s-a petrecut în această după-amiază (n.r. – luni, 28 mai), în zona forestieră a comunei Asău, sat Ciobănuș.

“În urma exploziei, a murit un bărbat în vârstă de 27 de ani, un alt bărbat, în vârstă de 38 de ani a suferit o amputație a membrului superior stâng și multiple plăgi provocate de schije, iar a treia victimă s-a ales cu o plagă la artera femurală, plăgi torace și în zona genitală provenite de la schije”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Cei trei bărbați, victime ale exploziei, sunt lucrători forestieri.

Două elicoptere SMURD au preluat cele două victime ale exploziei aflate încă în viață, una dintre acestea fiind transportată la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, iar cealaltă la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Din câte se pare, explozia s-a produs după ce unul dintre cei trei muncitori forestieri ar fi lovit cu ciocanul un proiectil rămas neexplodat din Al Doilea Război Mondial.

Vom reveni cu amănunte.