Un muncitor a murit și alți doi au fost răniți grav, luni seară (n.r. – 28 mai), după ce un element de muniție a explodat la o exploatare forestieră din comuna Asău, județul Bacău (detalii AICI).

Potrivit reprezentanților ISU Bacău, deflagrația s-a produs după ce un proiectil, cel mai probabil din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost lovit în mod intenționat cu un ciocan, de către unul dintre muncitorii răniți.

Tragedia putea fi și mai mare, în zonă aflându-se alți 10 muncitori care mâncau în momentul în care colegul lor a lovit cu ciocanul proiectilul, producând deflagrația.

“În urma exploziei, o persoană în vârstă de 27 de ani a decedat, iar alte două au fost rănite şi vor fi preluate de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi o ambulanţă şi transportate în zona Stadionului Asău, de unde vor fi preluate de un elicopter SMURD. Una dintre persoanele rănite a suferit o amputaţie de membru superior stâng şi multiple plăgi provocate de schije, iar cealaltă victimă rănită are artera femurală afectată, o plagă de torace şi răni în zona genitală. Urmează să se stabilească ce s-a întâmplat, ce element a explodat şi dacă acesta a fost lovit în timpul lucrărilor sau în mod intenţionat de unul dintre muncitori”, au precizat reprezentanţii ISU Bacău.