După ce au inspectat mai multe locații din Onești, printre care și hala pe care omul de afaceri Florin Pușcalău o ridică pe strada Victor Babeș, vizavi de stadionul FC Onești, există informații (neconfirmate oficial) că reprezentanții Autoliv ar fi luat decizia finală cu privire la locul unde va fi amplasată unitatea de producție de la Onești.

Până la urmă, se pare că Autoliv a bătut palma cu un alt om de afaceri din Onești, este vorba despre Alin Boholțeanu, care deține mai multe spații generoase pe strada Gării, la numărul 8, în locul în care a funcționat odinioară o fabrică de lapte. Boholțeanu a achiziționat toate acele clădiri cu mai mulți ani în urmă, pentru a-și dezvolta propriul business, în domeniul panificației.

Reporterii UNU PE TROTUȘ l-au contactat telefonic pe Alin Boholțeanu pentru a obține mai multe informații pe marginea acestui subiect, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon, fiind prins probabil cu campania electorală în care se află.

Alin Boholțeanu, dar și soția acestuia, Liliana Boholțeanu, candidează la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, din partea USR Bacău. Alin Boholțeanu ocupă poziția a 6-a pentru Senat, în vreme ce Liliana Boholțeanu, care s-a bătut în vară și pentru Primăria Onești, din partea M10,  este acum a doua propunere pe listele USR Bacău pentru Camera Deputaților.

dscn0004La început s-a vorbit că Autoliv s-ar fi înțeles cu Florin Pușcalău, pentru închirierea halei care se construiește vizazi de stadionul FC Onești, pe strada Victor Babeș. Tot în discuțiile purtate pe la colțuri, s-au avansat și anumite sume: cică reprezentanții Autoliv ar fi oferit 5.000 de euro pe lună drept chirie, în timp ce pretențiile lui Pușcalău se ridicau la 6.000 de euro. Afacerea ar fi picat nu din cauza banilor, ci pentru că spațiul pus la dispoziție de Pușcalău ar fi fost oarecum la limită pentru ceea de doreau să dezvolte cei de la Autoliv.

Pe de altă parte, tot din surse neoficiale, am aflat că o primă tranșă de oneșteni dintre cei care au participat la interviul de angajare, fiind selectați de angajatorul suedezo-american, au plecat deja la specializare la fabrica Autoliv de la Sf. Gheorghe. Sursa noastră spune că ar fi vorba despre 50 de femei, urmând ca în cel mai scurt timp (până la sfârșitul anului sau în primele zile ale anului viitor), alți 50 de oneșteni să fie trimiși la specializare, în județul vecin.