Marcel Bujor (foto dreapta) își va încheia în scurt timp mandatul de senator pe care l-a câștigat în urmă cu patru ani. Șederea politicianului oneștean în Parlamentul României îi va asigura acestuia o pensioară frumușică, la care mulți români nici măcar nu-și permit să viseze.

Întrucât nu și-a mai depus candidatura pentru un nou mandat, Marcel Bujor își va pierde în mod sigur calitatea de demnitar începând cu data de 11 decembrie, când sunt programate noi alegeri parlamentare. Bujor nu are, însă, de ce să se plângă. Începând cu 1 august 2016, toți foștii parlamentari au dreptul la pensii speciale, al căror cuantum nu este deloc de neglijat. O astfel de pensie ajunge la aproximativ 1.550 de lei pentru un mandat încheiat (categorie în care se încadrează Bujor), 3.100 de lei pentru cei cu două mandate și 4.600 de lei pentru cei cu trei mandate de parlamentar.

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari prevede că nu beneficiază de indemnizații pentru limită de vârstă deputații și senatorii care au fost condamnați definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a unei infracțiuni de corupție prevăzută la art. 289-291 din Legea Codului Penal.

În acest timp, sunt muncitori care au lucrat 35 de ani pe Platforma Petrochimică Borzești și care nu primesc o pensie la fel de bună.

Marcel Bujor a devenit senator în 2012, fiind ales pe listele partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD. Potrivit informațiilor de pe portalul oficial al Senatului României – senat.ro – activitatea parlamentară a lui Bujor în cei patru ani de mandat cuprinde 79 de inițiative legislative, 28 de declarații politice, 53 de interpelări, 11 interpelări adresate Primului Ministru, 128 de luări de cuvânt în Plen.

În vara acestui an, Marcel Bujor a intrat în PSD după ce, ulterior, trecuse la UNPR. De altfel, la alegerile locale din iunie, Bujor era încă membru UNPR și l-a susținut pe doctorul Mihail Andronic, candidatul acestei formațiuni politice la Primăria Onești.