(P) .

Sorin Ichim, viceprimarul cu atribuții de primar al comunei Livezi, și-a pierdut astăzi funcția pe care o deținea, în urma votului exprimat de consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare.

Sorin Ichim fusese ales viceprimar în 2016, iar din 2017 îndeplinea atribuțiile de primar, după ce lui Gioni Crăciun – primarul ales al comunei Livezi – i-a fost revocat mandatul (DETALII AICI).

Sorin Ichim a fost destituit cu 12 voturi “pentru”, majoritate constituită de consilieri de la PSD, PNL și ALDE.

“S-a luat această decizie din mai multe motive, printre care ar fi proiecte de finanțare aproape pierdute, faptul că primarul nu a dispus măsuri de ajutorare a populației în vremuri de criză, s-au făcut cheltuieli nejustificate din banul public, fără acoperire și fără hotărâri ale consiliului local, s-a izolat (n.r. – primarul) la domiciliu atunci când populația avea mai multă nevoie de el, a întreținut permanent conflicte cu personalul angajat din cadrul primăriei și așa mai departe”, a explicat un consilier local, sub protecția anonimatului.

În locul lui Sorin Ichim, a fost ales Coacă Gabriel. Viceprimar a rămas Surugiu Daniel.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea primarului demis, dar nu s-a reușit până la ora editării acestui articol. (sursa foto: desteptarea.ro)