Doi bărbați a căror identitate este deocamdată necunoscută au fost surprinși în timp ce abandonează un munte de reziduuri provenite din construcții în zona Lunca Zidului”, din Onești. Pozele cu cei au ajuns pe internet, iar indivizii au intrat acum în vizorul autorităților oneștene, fiind căutați de poliție.  

Dacă vor fi identificați, cei doi riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

„În urma sesizărilor din mediul online cu privire la faptul că doi cetăţeni au aruncat reziduuri de construcţii în zona “Lunca Zidului”, specialiştii din cadrul Biroului Monitorizare Servicii publice , împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai Poliţiei Municipiului Oneşti s-au deplasat la fata locului şi vor lua măsurile care se impun conform legii. Vă reamintim că HCL 133/20212 prevede la art. 17 pct. 2 următoarele : Constituie contravenţie următoarele fapte şi se sancţionează cu amendă între 100 – 1000 lei pentru persoanele fizice şi între 500 – 2500 lei pentru persoanele juridice, după cum urmează: abandonarea sau depozitarea deşeurilor menajere şi stradale, a molozului şi a ambalajelor şi altor tipuri de deşeuri pe spaţiile verzi, căile de comunicaţii, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate.
Mulţumim pentru sesizare şi vă asigurăm că vom lua toate măsurile pentru ca cei vinovaţi să plătească!”, se arată într-un comunicat al Primăriei Onești.