Primarul demis al comunei Livezi, Gioni Crăciun, a obținut din partea Agenției Naționale de Integritate (ANI) dovada faptului că fapta pentru care a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare, care a dus la pierderea funcției în care fusese ales, nu există.

Potrivit desteptarea.ro, în adresa 16750/iunie 2019, ANI arată că „în perioada exercitării mandatului 2012-2016 de primar nu rezultă încălcarea de către Crăciun Gioni a dispozițiilor referitoare la conflictele de interese aplicabile primarilor, prevăzute de art.76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, deoarece în perioada exercitării mandatului de primar persoana evaluată nu a emis un act administrativ, nu a încheiat un act juridic și nu a emis o dispoziție care să producă un folos material pentru sine, soție ori rudele sale de gradul I.”

Gioni Crăciun câștiga în iunie 2016 al treilea mandat de primar al comunei Livezi dar, în același an, edilul ajungea în instanță din cauză că un ales local îl reclamase, în 2015, la Prefectură și la Agenția Națională de Integritate (ANI) că se află în conflict de interese, fiind și primar, și membru fondator al unei asociații agricole, mai scrie sursa citată.

După ce a pierdut mandatul de primar al comunei Livezi, printr-un ordin de încetare a mandatului de primar emis de Prefectura Bacău, Gioni Crăciun a fost înlocuit în funcție de consilierul local Sorin Ichim. (foto: desteptarea.ro)

Ce a declarat Gioni Crăciun după decizia ANI – citește AICI