Lucrările la podul peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău, respectiv Târgu Ocna, au luat o pauză imediat după ce au demarat, multă lume întrebându-se, pe drept cuvânt, unde sunt toți muncitorii care la această oră ar fi trebuit să “robotească” pe șantierul deschis acolo acum o lună și jumătate.  

Prezent, ieri, în studioul emisiunii “24 de ore”, realizată de Dana Lungu, de la postul local de televiziune Acum TV, primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc, a explicat cum stau lucrurile în cazul podului peste râul Trotuș. Acesta a precizat că stagnarea lucrărilor a fost impusă doar de anumite chestiuni birocratice, ce sunt în curs de rezolvare.

“Din capul locului,, doresc să precizez faptul că Primăria Onești, care este beneficiarul lucrării, dispune de toate sumele necesare efectuării plăților aferente lucrărilor executate de constructorul desemnat în urma licitației, la podul peste râul Trotuș.

Constructorul a început lucrările și a stagnat dintr-un singur motiv, și anume: inițial se stabilise să se impună o limitare de tonaj – de 7,5 tone – pe perioada desfășurării lucrărilor de reabilitare și, în acest sens, obținuse toate aprobările necesare, inclusiv de la Inspectoratul General de Poliție Rutieră. Ulterior însă, s-a decis să se renunțe la această restricție de tonaj, să poată să circule pe pod și mașinile cu greutate mai mare de 7,5 tone, iar pentru acest lucru constructorul a trebuit să refacă toată documentația și să o depună spre avizare, din nou, la Inspectoratul General al Poliției Române, la București.

Și la CNAIR (n.r. – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a fost nevoie să se depună din nou documentația spre avizare, ca și la Inspectoratul General al Poliției. S-a depus documentația săptămâna trecută dar, neavând avizul de la Inspectoratul General de Poliție, constructorul a luat decizia să oprească lucrările, pentru că nu ar fi fost sută la sută legal să instaleze semafoare, să monteze semne noi de circulație și să impună restricții de circulație pe podul peste râul Trotuș fără să aibă acest aviz și cred că a făcut un lucru bun”, a explicat edilul-șef al Oneștiului.

Podul peste râul Trotuș se află într-o stare avansată de degradare, unul dintre cele două pietonale ale obiectivului prăbușindu-se în apă, zona fiind securizată cu garduri de protecție și semnalizată ca atare.