Meteorologii ANM au emis o avertizare COD PORTOCALIU de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și ploi însemnate cantitativ, care vizează și jumătatea vestică a județului Bacău, restul fiind sub avertizare COD GALBEN.

În intervalul de valabilitate miercuri, 3 iulie, ora 10.00 – joi,4 iulie, ora 03.00, în județele Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Vrancea, Galați, Brașov, Covasna, Harghita, Constanța, Tulcea, jumătatea vestică a județului Bacău precum și municipiul București și în zona de munte a județelor Mureș și Bacău, vor fi perioade cu intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 80…100 km/h), vijelii, grindină de dimensiuni medii și mari, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala la începutul intervalului în centrul țării și la munte, iar după-amiaza și în prima parte a nopții, mai ales în sud-est, informează meteorologii.