Toți cei 20 de consilieri oneșteni care au semnat, în decembrie anul trecut, preluarea serviciului de apă și canalizare al orașului de către SC Domeniul Public și Privat SA (DPP) s-ar fi ales cu plângeri penale.
Cel care ar fi formulat plângerile penale împotriva consilierilor oneșteni este omul de afaceri băcăuan Ovidiu Budeanu, acționarul majoritar al SC Apă Canal SA, societate care a administrat serviciul de apă și canalizare al orașului până pe 20 decembrie 2016, când acesta a trecut la DPP. În culpă ar fi Gelu Panfil, Alexandru Cristea, Elena Crăciun, Sorin Roșca, Mircea Agapi, Ciprian Zarzu, Elena Pașcu Apăvăloaie, Constantin Florian, Gheorghe Ene, Mihai Dumitru, Constantin Lazăr, Emil Lemnaru, Adrian Sergentu, Alina Herghelegiu, Florin Rădulescu, Florin Ostache, Loredana Antohe Marica, Crenguța Călin Ghioc, Marian Dorin Moraru. Informația a fost aflată de reporterii UNU PE TROTUȘ pe surse, dar încă nu ne-a fost confirmată oficial.
Pentru că nu a luat parte la acea acțiune comună a consilierilor oneșteni – a motivat că are un copil mic de crescut – Mihaela Geaboc-Bădic a scăpat basma curată.
“Nu știu care ar fi temeiul acestei acțiuni, dar până la urmă este dreptul oricui să formuleze o plângere penală”, a comentat un consilier.
La sfârșitul anului trecut, înainte de sărbătorile de iarnă, CRAB a raționalizat furnizarea apei în Onești mai bine de o săptămână, din cauza datoriilor acumulate de SC Apă Canal SA. Ca răspuns la această situație, oneștenii au declanșat o acțiune de protest, determinând autoritățile locale și conducerea SC Apă Canal SA să se întâlnească și să pună din nou pe tapet problema apei. În cele din urmă, părțile au ajuns la un acord privind transferul dreptului de administrare al rețelelor de apă către DPP. La vremea respectivă s-a vorbit că dacă toți cei 20 de consilieri oneșteni nu ar fi mers „cu jalba în proțap” la sediul CRAB, alături de reprezentanții autorității publice oneștene, nu s-ar fi rezolvat nimic.
În cadrul Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la SC Apă Canal SA, care a avut loc pe 2 februarie, s-a decis însă invalidarea transferului dreptului de administrare a rețelelor de apă și canalizare ale Oneștiului de la societatea lui Budeanu către SC DPP SA, în condițiile în care Cornel Fântână nu fusese mandatat de acționarii SC Apă Canal SA să semneze un asemenea act.
În ceea ce-l privește pe Fântână, acesta și-ar fi păstrat în cele din urmă postul de administrator-unic al SC Apă Canal SA, deși reprezentanții SIF Moldova în AGA societății stabiliseră deja mazilirea sa. Din câte se pare, s-ar fi revenit asupra deciziei la intervenția lui Budeanu și după ce Fântână i-a convins pe membrii AGA că a semnat rezilierea contractului cu CRAB doar la presiunea străzii, nu pentru că așa și-a dorit el.
Pe de altă parte, în ultima ședință a CL Onești, primarul Gnatiuc a precizat că SC Apă Canal SA a decis să factureze către primărie și apa meteorică. Suma nu este deloc una mică, ridicându-se la aproape un sfert de milion de lei (circa 230.000 de lei)!!!
“Ăsta este un balamuc care nu se va mai termina niciodată, o să vedeți! O să pun mâinile pe piept și nu o să se rezolve problema asta!”, a concluzionat un președinte de asociație.