Viitorul operator al serviciului public de alimentare cu apă și canalizare din Onești, societatea RAJA Constanța, își rezervă dreptul de a furniza apa cu program în anumite condiții – foarte clar specificate. Spre deosebire de fostul operator – SC Apă Canal SA – care oprea apa fără prea multe explicații, RAJA Constanța, scrie în regulament, trebuie să primească acordul autorităților locale pentru a modifica programul.

În Regulamentul serviciului de alimentare cu apă și de canalizare în unitățile administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de apă și canalizare “Apă-Canal Constanța” și în care își desfășoară activitatea operatorul regional SC RAJA SA Constanța, la Capitolul VII – Drepturile și obligațiile Operatorului și ale utilizatorilor – sunt trecute cazurile în care operatorul poate modifica programul de furnizare a apei.

În cazul lipsei de debit ca urmare a reducerii debitelor de apă ale sursei în caz de secetă sau îngheț, distribuția apei se va face după un program propus de Operator (n.r. – RAJA Constanța) și aprobat de autoritatea administrației publice locale, program ce va fi adus la cunoștința utilizatorilor în timp util, prin mijloace adecvate (mass-media)”, se menționează la Articolul 157 din “Drepturile și obligațiile Operatorului și ale utilizatorilor”.

În consecință, RAJA Constanța va putea și ea opri sau raționaliza apa în Onești pe timpul verii invocând, la fel ca vechiul operator, seceta. Atât doar că programul propus de noul operator va trebui aprobat de municipalitatea oneșteană.

“Eu nu cred că vom retrăi coșmarul din perioada SC Apă Canal SA, când n-aveam apă cu zilele sau primeam apă doar 3-4 ore de apă pe zi. RAJA este o companie uriașă, are o imagine foarte bună, cred că va reuși să ofere servicii de calitate și la Onești, cum se întâmplă peste tot unde operează”, ne-a spus un președinte de asociație din Onești.

Unitatea Administrativ-Teritorială Onești urmează să adere în scurt timp la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Apă-Canal” Constanța, acesta fiind primul pas către delegarea gestiunii serviciului de apă și canalizare al orașului către societatea RAJA Constanța.

Amintim faptul că RAJA Constanța a oferit cel mai mic tarif la apă dintre toți operatorii care și-au manifestat intenția de a prelua serviciul de apă și canalizare din Onești. În ceea ce privește program de furnizare a apei, acesta va crește pentru început de la 16 la 18 ore/zi, iar la șase luni de la preluarea serviciului furnizarea apei se va face în regim continuu.

Sursa foto: Cuget Liber