Autoportretele realizate prin fotografiere – celebrele selfie-uri, care inundă rețele de socializare, sunt, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie, o tulburare mintală. APA susține că sunt trei niveluri de tulburări, în funcție de numărul de selfie-uri pe care “subiecții” le postează zilnic pe rețelele de socializare.
Astfel, psihiatrii din cadrul Asociației Americane de Psihiatrie care au denumit “selfitis” dorința obsesiv-compulsivă de a face și a posta pe rețelele de socializare fotografii cu sine însuși, scrie unimedia.info. Acest obicei “nociv” este o modalitate de a compensa stima de sine, susțin psihiatrii americani, care au identificat trei niveluri de tulburări:
- Selfitis marginal – atunci când te fotografiezi pe tine însuți de cel puțin de trei ori pe zi, dar nu postezi fotografiile pe rețelele de socializare;
- Selfitis acut – când te fotografiezi de cel puțin de trei ori pe zi și postezi fiecare fotografie pe rețelele de socializare;
- Selfitis cronic – când ai o dorință incontrolabilă de a te fotografia și a posta pe rețele de socializare mai mult de șase selfie-uri pe zi.