Procesul de recrutare de personal pentru unitatea de producție pe care Autoliv urmează să o deschidă la Onești este în plină desfășurare, însă nu toți cei chemați la interviu se dovedesc a fi pe placul reprezentanților angajatorului suedezo-american.

Persoanele care au fost chemate la interviu dar nu s-au ridicat la pretențiile celor de la Autoliv sunt informate despre acest lucru pe e-mail. În cazul altor firme, acest lucru nu se întâmplă, tăcerea fiind singura modalitate de “comunicare” aleasă pentru persoanele respinse. Revenind la Autoliv, mesajele sunt aceleași în cazul tuturor oneștenilor care sunt refuzați și au următorul conținut:

Bună ziua. Vă mulțumim pentru participarea la interviul organizat de Autoliv. Momentan, rezultatele obținute nu vă califică pentru a trece în etapa următoare. Dorim să păstrăm legătura cu dumneavoastră, motiv pentru care veți fi introdus în baza noastră de date cu posibilitatea de a fi recontactat pe viitor. Cu stimă, Autoliv”.

Compania Autoliv nu a mai transmis nicio informație nouă în legătură cu unitatea de producție care ar urma să fie deschisă la Onești, de aceea în oraș continuă să circule tot felul de zvonuri cu privire la acest lucru. De pildă, se vehiculează că Autoliv nu a găsit încă numărul de oameni necesari pentru fabrica de la Onești, astfel explicându-și unii faptul că celebrele urne pentru depunerea CV-urilor sunt și acum pe poziție, în holul Primăriei și la intrarea în sediul Bibliotecii Radu Rosetti.

Nici locația viitoarei fabrici nu este sigură, avansându-se mai multe variante.